Ποιοι είμαστε

Το Book4Book είναι μια πλατφόρμα ανταλλαγής βιβλίων με σκοπό την ανακύκλωση τους, ώστε να μη παραμένουν άχρηστα στα ράφια των μαθητών ή στην χειρότερη περίπτωση να πετάγονται. Με την πλατφόρμα αυτή επιδιώκουμε μέσω της τεχνολογίας να ενισχύσουμε τη δραστηριότητα των μαθητών στα πλαίσια μίας κοινότητας πολιτών η οποία ενεργεί χωρίς τη συνδρομή του κράτους ή τρίτων. Ο ιστοχώρος είναι ανοιχτός σε όσους θέλουν να μοιραστούν ή να ζητήσουν σχολικά βιβλία, ενώ ενθαρρύνει και τη δημιουργία συναντήσεων (events) μαζικής ανταλλαγής.

 

ΑνδρέαςΑνδρέας Βαρβαρίγος : CEO. Μαθητής της Γ Λυκείου ανυπομονεί να ολοκληρώσει τις εγκύκλιες γενικές σπουδές ώστε να προχωρήσει στον επόμενο κύκλο της ζωής του, όπου οι υπολογιστές και τα μαθηματικά, σε αγαστή συνεργασία με το τέννις, θα παίζουν τον κύριο ρόλο. Αδιάφορος για τα οικονομικά, αλλά όχι και για τα κοινωνικά, θέλει πρωτίστως να είναι δημιουργικός, να παραμένει αισιόδοξος και να μην αλλάξει από ανάγκη αυτά που πιστεύει. Έχει παρατηρήσει ότι όλες οι καταιγίδες τελικά ξεμένουν από νερό, οπότε προσπαθεί να εκμεταλλευτεί όσο καλύτερα μπορεί τον κακό καιρό, όσο διαρκεί.

Αναστάσης-ΡωμανόςΑναστάσης-Ρωμανός Βαρβαρίγος: Operations manager. Αναποφάσιστος για το ποιό μικρό όνομα θα χρησιμοποιεί όταν συστήνεται, πιστεύει ότι θα μπορέσει να πάρει την σχετική τελική απόφαση πριν από τα 30 του. Γεννήθηκε στην Αθήνα και έχει τώρα αισίως φτάσει στην Β Λυκείου. Έχει, όσο θυμάται τον εαυτό του, ισχυρές απόψεις και όμορφα μαλλιά. Πιστεύει ότι ο καλύτερος εαυτός του είναι μπροστά του και τα καλύτερα έρχονται. Στο μεταξύ λύνει προβλήματα γεωμετρίας, παίζει ποδόσφαιρο, ενώ δοκιμάζει την τύχη του και με τους υπολογιστές.

 

Photo of KassieΚάσση Παπασωτηρίου: Ιδρυτικό μέλος. Διαθέτει ηλεκτρονικό γραφείο πολλών τετραγωνικών gigabytes από όπου λαμβάνει σημαντικές αποφάσεις (π.χ. επιλογή χρωμάτων για κάθε pixel), διαχειρίζεται τη σελίδα και ανιχνεύει νέα μέλη/ταλέντα με καλά βιβλία για ανταλλαγή.

 

 

Photo of SotirisΣωτήρης Παπασωτηρίου: Ιδρυτικό μέλος. Δίνει τις κατευθυντήριες γραμμές και εγγυάται την επιτυχία του book4book. Διαθέτει όλο το ταλέντο να σώσει το έργο (και τον κόσμο) αλλά δεν το κάνει γιατί δεν προλαβαίνει.

 

 

Επικοινωνία

  • Για ιδέες: email Andreas στο book4book.gr
  • Για τεχνικά θέματα: email Anastasis-Romanos στο book4book.gr